Ne gasiti pe:
Ma puteti contacta:
  • E-mail: tensilapadat@gmail.com
  • Telefon: 0766698823
  • Adresa: Sighisoara, str.Garii, Nr.5, Ap. 11, Intrarea din Strada
Implantologie

Procedura de implantareImplantul dentar – nimic de speriat!

Terapia prin Implant dentar reprezinta inlocuirea radacinii unui dinte lipsa de pe arcada. Materiale moderne din care sunt realizate impanturile sunt constituie in principal din titan, material 100% biocompatibil. Implantul dentar este de fapt un surub de titan care este plasat prin tehnici chirurgicale la nivelul osului maxilar/mandibular pentru a inlocui dintele/dintii lipsa de pe arcada si a de creea posibilitatea reabilitarii orale.Terapia pe implante de obicei necesita cateva etape de tratament care dureaza o perioada mai lunga de timp,in jur de 3-9 luni.Dupa aceasta perioada implantul este acoperit cu un bont protetic ce inlocuieste coroana dintelui absent peste care se realizeaza apoi lucrarea protetica propriu-zisa .Ultimele descoperiri in domeniu pledeaza tot mai mult pentru plasarea unui implant imediat dupa extractia dintelui bolnav, tehnica folosita pentru a reduce timpul de tratament si a conserva osul care va primi implantul;in aceeasi sedinta pacientul poate primi si coroana provizorie-protezare imediata, urmand ca lucrarea definitiva sa fie realizata dupa vindecarea completa a osului. Acestea sunt ultimele tehnici din implantologie,folosite cu succes in toata lumea.

Exista pacienti care au suferit extractii dentare in urma cu mult timp unde cantitatea si calitatea osului este scazuta.Pana de curand in aceste cazuri implantele dentare nu se puteau insera. Tehnicile moderne permit acum inserarea de implante chiar si in aceste cazuri,pacientul fiind supus in prealabil sau chiar concomitant unei interventii chirurgicale de aditionare osoasa-bone grafting, sinus lift.

Implantul – un succes?

Rata de succes inregistrata la pacinetii cu implante este din ce in ce mai mare  (pana la 90%) datorita dezvoltarii explozive in domeniu atat in ce priveste materialele si tehnologia de fabricare a implanturilor, componentelor protetice si materialelor de aditie ososasa cat si datorita simplificarii si modernizarii tehnicilor chirurgicale.

Rata de succes variaza in functie de starea de sanatate a pacientului (afectiunile hepatice, metabolice, cardiace grave, renale pot constitui contraindicatii ale implantului dentar), tehnica operatorie, calitatea si cantitatea osului si cel mai important igiena pacientului. Daca sunt ingirijite corect, implantele dentare pot dura toata viata. Este necesar ca pacientul sa vina regulat la control. Se considera ca implantele dentare au cea mai mare rata de succes dintre toate tratamentele stomatologice. Implantele dentare nu se cariaza, dar atunci cand igiena orala nu este corecta se poate dezvolta periimplantita, afectiune ce poate duce la infectarea tesutului din jurul implantului si ulterior la pierderea lui. Riscul de perimiplantita este crescut la fumatori si la pacientii cu igiena orala deficitara.

Pacientii trebuie avertizati si educati in acest sens, deoarece se considera ca implantul odata osteointegrat (vindecat corect) riscul  si responsabilitatea de aparitie a perimplantitei ii apartin in totalitate pacientului neavizat sau care nu respecta regulile unei igiene orale corecte si la fumatori.

Riscurile imediate de inserarea a unui implant tin de  o tehnica operatorie incorecta, unei protezari imediata atunci cand nu este cazul (de cele mai multe ori la insistentele pacientului), cantitate si calitate osoasa scazuta.

LOGOmic

Avantaje

  • inlocuirea unui dinte lipsa se face printr-o singura coroana si nu prin 3, ca in cazul puntilor clasice;
  • nu se sacrifica integritatea dintilor vecini;
  • pacientii purtatori de proteze mobile pot beneficia de lucrari fixe;
  • estetic – lucrarile pe implante arata identic cu dintii naturali;
  • previn retractia gingiilor si resorbtia osului;
  • sunt cea mai buna alegere, rata de succes fiind cea mai mare fata de alte tratamente stomatologice;
  • pretul pe un singur implant si o singura coroana pe acesta este comparabil cu pretul pentru tratamentul a 3 dinti si 3 coronite necesare pentru a inlocui un singur dinte pierdut.

Procedura de inserare este dureroasa?

Procedura se face sub anestezie locala dar nu este dureroasa. Dupa trecerea anesteziei pacientul poate simti un discomfort.

Timpul necesar terapiei pe implanturi

Tratamentul cu implanturi se intinde pe o perioada mai lunga de timp, pacientul primeste coroanele dupa cateva luni ( 3-4 luni la mandibula si respectiv 6 luni la maxilar ), dar rezultatele finale sunt deosebite din punct de vedere estetic si functional. Tehnicile moderne se bazeaza din ce in ce mai mult pe inserarea imediata a implanturilor si incarcarea acestora graduala ceea ce poate scurta considerabil durata tratamentelor in unele cazuri.

Va asteptam cu drag la CMI Dr Lapadat Hortensia – Sighisoara – pentru ca zambetul tau conteaza!