Ne gasiti pe:
Ma puteti contacta:
  • E-mail: tensilapadat@gmail.com
  • Telefon: 0766698823
  • Adresa: Sighisoara, str.Garii, Nr.5, Ap. 11, Intrarea din Strada
Rezectie apicala

Rezectia apicala face parte din modalitatile chirurgicale prin care putem salva un dinte infectat. Specialistul nostru in chirurgie dentara va ajuta sa pastrati in gura dinti care altfel ar trebui extrasi.

Ce este rezectia apicala ?

Desi exista mai multe proceduri terapeutice pentru a salva un dinte infectat, rezectia apicala este singura metoda de conservare a dintilor cu infectie imporatanta sau la care restul tratamenteor s-au dovedit ineficiente. Rezectia apicala presuspune indepartarea pe cale chirurgicala a infectiei localizate la varful radacinii unui dinte.

De ce trebuie sa fac rezectie apicala?

De obicei atunci cand se indica o rezectie apicala aceasta procedura este singura care mai poate salva dintele. Amanarea procedurii sau refuzarea ei duce in scurt timp la marirea infectiei si transformarea acesteia intr-un abces dentar sau chiar de maxilar. In aceste cazuri dintele va necesita extractie. Daca li se permite o perioada indeajuns de lunga sa evolueze infectiile se pot transforma in chisturi. Se cunosc si cazuri in care aceste chisturi pot evolua nefavorabil (tumori), unele dintre ele cu potential de a se transforma in tumori maligne (cancer al cavitatii orale). Dupa examinarea dintelui bolnav clinic si radiologic, va vom explica optiunile si alternativele pe care le aveti pentru tratatarea dintelui. Dupa decizia de tratament prin rezectie apicala se poate programa interventia propriu-zisa.

Care sunt etapele rezectiei apicale?

Rezectie Apicala

Rezectia apicala se realizeaza intr-o singura sedinta de aproximativ 1 ora si implica urmatorii pasi:

  1. Administrarea unui anestezic local astfel incat dumneavoastra sa nu simtiti absolut nimic. Dupa cateva minute este verificata instalarea anesteziei. Ulterior se indeparteaza  temporar gingia de pe dinte astfel incat sa avem acces la osul de dedesubt.
  2. Este identificata zona infectata si este indepartat tesutul infectat.
  3. Uneori varful radacinii care a provocat infectia se indeparteaza si el si se inchide ermetic dintele pentru a nu mai permite trecerea microbilor in os.
  4. Se aplica mici suturi si pacientului ii sunt oferite instructiuni postoperatorii si o reteta.
  5. Dupa aceasta interventie este nevoie sa reveniti in clinica  dupa 7-10 zile pentru indepartarea firelor de sutura. A doua programare este peste 6 luni pentru a verifica radiologic vindecarea si refacerea osului pe zona infectata. Medicul nostru specialist in chirurgie orala are o vasta experienta in efectuarea rezectiilor apicale inclusiv in cazurile dificile pe care un medic stomatolog fara experinta in domeniul chirurgical le poate considera iremediabile. Inainte de a renunta la un dinte si sa-l extrageti sunati-ne la 0766698823 sau programati-va online  si in cadrul unei consultatii vom stabili ce putem face pentru a salva dintele dumneavoastra. Nu trebuie sa lasati TEAMA de inerventie sa va influenteze in luarea unei decizii atat de importante pentru sanatatea dv, pentru cei ma sensibili dintre dv peratia se poate efectua sub SEDARE.