CAT COSTA UN IMPLANT DENTAR?

cat costa un implant dentar?

Intrebarea “cat costa un implant dentar?” este des auzita in ultima vreme printre oamenii care au nevoie de un asemenea tratament. Pentru a intelege formarea pretului unui implant dentar este necesar sa intelegem din ce este constituit un tratament de tipul acesta.

Implantul propiu zis este un surub de titan sau zirconiu care se insera printr-o procedura chirurgicala in osul maxilar sau mandibular , pe pozitia de unde a fost extras dintele care lipseste. Dupa perioada de osteointegrare a implantului, acestuia i se ataseaza un bont protetic pe care se efectueaza coroana dentara, asemanator cu coronitele efectuate pe dintii naturali .

In calculul pretului unui implant dentar trebuie tinut cont de urmatoarele costuri:

  • Pretul implantului efectiv – unde intervin cele mai mari variatii de preturi care pot varia de la 100-1200 euro in functie de firma producatoare de implanturi
  • Costurile anexe interventiei chirurgicale – materiale consumabile – care in cazul implanturilor dentare este necesar sa fie sterile, deci evident au un alt cost de productie (campuri sterile, lichid steril de racire, manusi sterile, masti sterile, bonete, fire de sutura etc)
  • Amortizarea echipamentelor specifice (Unit dentar, micromotor chirurgical, piesa unghi cu reductie, kit-ul chirurgical de freze – nici o freza nu trebuie folosita la mai mult de un numar de implante stabilit de fabricant, deoarece tocirea acesteia determina incalzirea osului in timpul procedurii, cu consecinte negative asupra viitorului implant).
  • Amortizarea cheltuielilor de cabinet – de la cheltuieli de sterilizare si materiale sanitare necesare pana la facturile de utilitati si chiria spatiului
  • Manopera chirurgului si a personalului specializat.

De asemenea trebuie inteles faptul ca aceasta dezvoltare permanenta determina necesitatea ca medicii implantologi dentari sa participe in permanenta la cursuri si congrese de specialitate privind noile tehnici si metode chirurgicale si protetice in implantologie, precum si achizitia de carti stiintifice pentru a se tine la curent cu progresul acestui domeniu extrem de alert. Din aceste motive implantul dentar nu poate fi o manopera  foarte ieftina fara a se reduce calitatea rezultatului final, rezultat pe care oricine si-l doreste perfect.

Totusi, explozia de producatori si de noi tehnologii in acest domeniu a dus la scaderea pretului de productie a implanturilor dentare in sine ceea ce evident le-a facut mai accesibile publicului larg.

In acest moment este mult mai avantajos spre exemplu sa inlocuiesti pierderea unui singur dinte printr-o coroana pe implant decat printr-o “punte” clasica deoarece nu se sacrifica integritatea a cel putin inca 2 dinti vecini, evitand astfel toate complicatiile ce pot surveni la nivelul acestora in timpul tratamentului dar si pe termen lung, iar costul efectiv de realizare a prepararii celor dinti 2 stalpi si cele 3 coronite ce alcatuiesc “puntea” este destul de apropiat momentan cu costul realizarii unei singure coronite pe un implant dentar.

reconstructia unui dinte lipsa

printr-un implant si o coronita

  slefuirea a 2 dinti si o punte de 3 elemente

Nici in unele cazuri mai complexe unde tratamentul protetic ar trebui sa includa o lucrare scheletata (unde precizia este vitala si necesita folosirea unor aparaturi si tehnici speciale, care duc la cresterea costurilor) costul efectiv al lucrarii nu este cu mult mai mic decat o reabilitare pe implanturi fara sa mai amintim de marele avantaj de a “scapa” de conectorii sub forma de bara linguala sau placa palatinala necesari lucrarii scheletate, iar lucrarea este fixa in gura asemenea dintilor naturali.

.

punte dentara pe implanturi

proteza scheletata cu bara linguala

.

.

Daca sunteti in situatia de a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa nu ezitati sa intrebati medicul dentist daca nu sunteti portivit penru o terapie pe implanturi, iar acesta daca nu va poate lamuri personal va va indrepta spre un medic specialist in chirurgie si implantologie. Iar dupa ce veti avea o imagine de asamblu asupra situatiei puteti sa alegeti varianta cea mai convenabila in cazul dumneavoastra in cunostinta de cauza.

Poate ca intrebarea “Cat costa un implant dentar?” ar trebui sa fie de fapt “cat costa sanatatea mea?” caci cavitatea orala este oglinda intregului organism, iar sanatatea este cea mai de pret avutie.

Pentru mai multe informatii si programari va asteptam la

CMI Lapadat Hortensia

tel     0766698823

Sighisoara
str. Garii, Nr 5A, Bl F114,  cu intrare din strada
Sibiu
Str. Strandului colt cu Str. Garlei

One thought on “CAT COSTA UN IMPLANT DENTAR?

  1. I’ve read a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you set to make such a great informative site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>